Kam kráčí citáty

Kam kráčí citáty

Anotace: mé oblíbené latinské citáty, rčení a útržky

Scio me nihil scire
Quo vadis řekni výre
Kam kráčím já když nevím nic
a kdo mi poví o mně víc?

Per aspera ad astra Nedosáhnu
na hvězdy po nichž tolik prahnu
A je-li v nich můj osud psán
v které se skrývá Seveřan?

Moritura Zbývá kroků pár
noc do mé duše zatla spár
Mens dubiis percussa se chvěje
v nejzazším rohu naděje je

Omnia vincit amor Tak vydrž ještě chvíli
Ve dvou se snáze dojde k cíli
A jestli síla postačí
já svoje smutky potlačím

A jestli zítra slunce vstane
tak se mnou ještě není amen.


pozn.
scio me nihil scire - vím, že nic nevím
quo vadis - kam kráčíš
per aspera ad astra - přes obtíže ke hvězdám
moritura (fem.) - jdoucí na smrt
mens dubiis percussa - mysl zmítáná pochybnostmi
omnia vincit amor - všechno přemáhá láska
Autor Keneu, 30.09.2009
Přečteno 657x
Tipy 1
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí