Promlouvání k Bohu

Promlouvání k Bohu

Anotace: Nejsem věřící, ale když mi bylo nejhůř, obrátila jsem se na Boha. Tady... to je forma mé omluvy.

Pane,
omlouvám se.

Za všechny, kteří jsou jako já.
Kteří Tě volají když spálí se.
Kteří nevěří, že je máš ještě rád,
kteří běží tam, kam všichni rozběhnou se.
Omlouvám se za všechny, kteří zradili,
kteří bodli druhé do zad.
Za všechny kteří svůj komfort chránili
a nechápali řád.

Omlouvám se za ty, kteří nevěří,
že je miluješ.
Kteří žijí v přesvědčení,
že je nenajdeš.
Omlouvám se za ty, co jsou jako já.

Teď Pane,
nejmocnější z mocných.
Jakto, že mě nevidíš, že mě nevnímáš.
Vím, jsou tu ty oči nemocných,
ale vždyť Ty jsi mesiáš!
...
Pane, odpusť hříšnici,
na světě není většího než Ty jsi.
Pane, odpusť nevěrné,
mravů a nadějí zbavené.
Pane, odpusť lidu,
lidu celého světa.
Znáš jeho bohatství i bídu,
Znáš jeho mysl i gesta.
Pane odpusť prosím.
Autor mistake, 19.11.2005
Přečteno 291x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Prave tohle sem si po diskusi s tebou uvedomila...proto sem taky napsala tohle...

20.11.2005 14:04:00 | mistake

Bůh je v tobě stejně jako ve všem ostatním a ty už jsi za sebe odpustila pokorou ve své básni =)
Měj se hezky. AhoY

19.11.2005 14:42:00 | Ahimsa

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí