SPÁNEK

SPÁNEK

Anotace: ***-***

Šípkový keříku
promluv řečí
spícího království
uspi i mne ať
sním sny králů
a královen
mladých princezen,
kterým se kolem
těla ovíjí
kvítí růžiček
a levandulí,
zazpívej mi,
slavíku zpívej,
ó barde přírody,
ty který prolétáváš
chodbami prorůstajícího
království, spícího zámku
uprostřed lesa, kde
princové únavou
padají z koňských sedel
a rozbíjejí si hlavy o kameny
ten prokletý kraj
vládne mu spánek
a já se ztrácím v myšlenkách
tápu jako slepec bez psovoda
a klepu do bran v Limbu
buch, buch
***
někde ve tmách
nočního ticha
bijí kapky do
střešních tašek
jako údery pěstí
až se dech zatajuje
**
a sny mě unáší dál
Autor Tomáš Přidal, 06.10.2009
Přečteno 223x
Tipy 2
Poslední tipující: harmony
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné počtení ST

06.10.2009 15:28:00 | harmony

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí