Naděje

Naděje

Anotace: Je to báseň, je to prosba, je to zpověď, je to hrozba.

Mami, bojím se
Jsi tu?
Mami, svět je zlý!
Nenech mě tu
Včera plakal jsem
Bál jsem se tu
Jako by zlý sen
Lapil mě tu
Viděl jsem duši
V černém květu
Bojovat proti zlu
Jenž zavládlo tu
Pozvedla meč
V tom hrdém střetu
Pro dobro nás
Ze dvou světů

Mami, jsem malý
Tolik se bojím
Mami, oni se smáli
Spěchali k holím
Aby ji pobili
Jednou a provždy
Života zbavili
Ostatní tam stáli
Sklesle ač netečně
Jako by sebe se ptali
Zda netrpí zbytečně
Byl tam pán
Mami, maminko
Stál tam sám
Stranou jen malinko
Plakal se mnou
Nad duší
Nad svoji věrnou
Vida, jak lidé a zlo
Mu ji berou
Smutně na mě pohlédl
Lítostí celou
Řka slova
Znějíc mi hlavou

Mami, byl to Bůh
Ten den
Přišel až sem
Řekl: „Nic se neděje
To jen Vám všem
Umřela naděje.“
Autor Pavel Kučera, 20.11.2005
Přečteno 382x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

silna, hluboka, smysluplna....ale co je to vlastne sila, hloubka? co vsechno ma a nema smysl? tezko rict, ale citim to stejne. je krasna

21.06.2006 14:07:00 | ruach

Silná a působivá! Vítám na Literu!

21.11.2005 10:07:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí