Tvrdost doby

Tvrdost doby

Prasátko se ryje v hlíně,
plné korýtko má v chlívě.

Já si v lidských nedostatcích
lebedím,
doma sedím, nic ze zvyků
neměním.

Tvrdost doby mne do rypáčku
zasáhla,
hledám vodu,
která by mne opláchla.

Chtěla bych vidět ostře celý svět,
namísto toho jsem uvadající květ.

Najít vzpruhu , vzepřít se osudu,
naučit se vidět, nedělat ostudu.

Není to tvrdostí doby,
je to měkkost povahy,
co tahá mne za vlasy,
odhání od pravdy.

Jednou až prozřím zjistím,
že z pramene voda prýští.

Pokud jsem stále z masa a kostí,
chci se dožít nových událostí.

Chci si vyprosit zdravé ruce od
Pána Boha.
Chci uspořádat veselku mysli
aby mé dílo sílilo,
mohlo znovu růsti.
Autor devcatko z jetele, 17.10.2009
Přečteno 274x
Tipy 5
Poslední tipující: Holis, Bíša, hašlerka, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzepřít se odudu
a ve sklípku vinném
ochutnat ze sudu
červené,bíle...

17.10.2009 17:29:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí