Při pohledu z okna o zemi české

Při pohledu z okna o zemi české

Anotace: Tohle jsem napsal cestou ze školy ve vlaku, snad vás neurazím a nepohorším, kdo nechce nechť nečte..

Hle, Čechům zaslíbený kraj,
toť oka i srdce libý ráj.
Ne, to není krásný sen,
tudy jezdím každý den.

Stromy jako kadeře kučeravé,
jezera jako oči uplakané zas.
Slunce jako srdce planoucí,
srdce které má každý z nás.
Potůčky jako malé děti hravé,
deště jako hořké slzy kanoucí
a řeky jako divé orlice dravé.

Toť krajina co vychovala nás,
co s námi každý den usíná,
jen v té chci prožít svůj čas.
Žít život jako krásný sen,
sen jako má krajina snová,
krásný, však krátký jako den.
Až skončí má pouť a já usnu zas,
ta zem snová mě v se přijme znova...

Tím končí má slova o zemi mého srdce,
o zemi nad míru hezké
Autor deBille, 19.10.2009
Přečteno 264x
Tipy 1
Poslední tipující: ClaireM
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí