Lípa

Lípa

Anotace: Má básnička ne téma lípa, kterou jem složila na den učitelů a taky přednášela.

Tiše a jemňoulince si vítr hraje s listy,
Útlé mladé lípy.
Již dosti dlouhou dobu tu stojí a čeká na lásku
Každým rokem si dělá další vrásku.

Dříve to byla mladá pana,
Jenž velmi, velmi milovala.
Tu lásku chtěla dávat i brát,
Ale nikdo ji nikdy dle osudu nesměl mít rád.

Proto její smutné srdce vzalo listu podobu,
Dívčinino tělo vtělilo se do stromu.
Ta drobná kvítka jenž zde visí,
To bývaly slzy kdysi.

Droboulinké slzičky,
Lesklé jako perličky.
A tak pana pláče, pláče dál,
Kdo na světě by chtěl zůstat sám?
Autor Ailise Bedmin, 20.10.2009
Přečteno 500x
Tipy 1
Poslední tipující: Duhová
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí