Kus plechu

Kus plechu

Anotace: ...

Kus plechu, co kdysi podváděl vodu,
sváděl ji, naváděl, pak poslal pryč,
pod střechou přijal tak post středobodu,
uhasil žízeň a uhasil chtíč.

Kus plechu, co kdysi do dálky zářil,
tvářil se ve výšce povýšeně,
s hnijícím listím se na podzim pářil,
rostl, když klesaly listy v ceně.

Kus plechu, co v rohu zahrady stojí,
práchniví, trouchniví, truchlí a strádá,
po létě podzimu strašně se bojí,
voda mu se smíchem omývá záda.
Autor KEW, 23.10.2009
Přečteno 235x
Tipy 7
Poslední tipující: tvoje líčko. ale můj ďolíček, Kapka, Květka Š., WAYWARD, Pevya, Agniezka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ta báseň je nádherná... životní přirovnání... opravdu krásná, moc se mi líbí...

28.10.2009 20:34:00 | tvoje líčko. ale můj ďolíček

zvláštní báseň

23.10.2009 12:58:00 | klinika

...zvláštní

23.10.2009 12:11:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí