Rajský klid

Rajský klid

Anotace: o klidu, kterého se mi nedostává...

Na louce ležím docela spokojen,
v tom zjeví se krásné víly,
jsem skutečně ohromen,
promluvit nemám síly.

Ptají se zda-li jim pomohu,
těm překrásným vílám.
„Jsem člověk. Já nic nezmohu.“
S ostychem odpovídám.

Najednou záblesk v bezvětří,
a víly zmizely v mžiku.
A co náhle mé oko nespatří.
Pár postarších poustevníků.

Ptají se zda-li pomohu,
jim poustevníkům starým.
„Jsem člověk. Já nic nezmohu.“
Opatrně s úctou pravím.

Zády se otočí a odchází,
já opětovně ulehám k zemi.
A stará paní mne nachází,
se slovy: „Prosím, pomůžeš mi?“

Už mne nechce být,
snad tolik moc nežádám.
Chci jen rajský klid.
Na to právo přece mám.
Autor Fačo, 25.10.2009
Přečteno 233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí