Všichni Svatí

Všichni Svatí

Anotace: Listopadová, inspirovaná návštěvama hřbitovů

***
Čas tváře vymazal i zlaté písmo z žuly.
Příběhy ztracené v časech jenž pominuly
mizí jak stopy, co přes noc zavál sníh...
Listopad pláštěm halí čas věrných zemřelých.

Tma lačná světla pije ze hřbitovních svic.
V tu chvíli jsme si rovni... Či jsme my něco víc?
V soucit, a možná v lítost, se bolest časem změní,
když do srdce jak víno se vlévá odpuštění.

Omšelý šat teď září jasně bílý...
To krev a voda... a touha špínu smyly.
Popel a prach tu víc než zlato platí!
Na cestu nocí svítí svým světlem všichni svatí.
Autor JA.RO., 03.11.2009
Přečteno 587x
Tipy 16
Poslední tipující: Kapka, hostmen, Jana M., Lioness, Ovádko, Jožin z Moravy, René Vulkán, hašlerka, labuť, enigman, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (3x)

Komentáře

ST jak Brno

05.11.2009 11:23:00 | Ovádko

ty vole to je špica

05.11.2009 11:22:00 | Jožin z Moravy

Lačná tma pije ze hřbitovních svic - to je jak z básnického ráje a mezi námi je takové kvality mnohem víc, ale nechce se mi to opisovat!

05.11.2009 11:21:00 | René Vulkán

A helemese, přece nová...a betálná! špičková! a tak

04.11.2009 10:50:00 | René Vulkán

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí