...a matka spí:

...a matka spí:

Anotace: když nám bývá smutno, stulíme se do vzpomínek:

Sbírka: hledání v obraze, Co je život:

....a matka spí;
po polštáři se rozlévá její dech
stulený ve vlasech dítěte,
které se vnořilo do jejího klína
a klimbá s ní.
Oba své sny střásají do polední chvilky
než uteče. matka se probudí dříve než dítě, jistě;
pohladí jeho vlásky, políbí čelo
tolik podobné muži, když se s ní miloval;
a půjde chystat svačinku.
Pouhou chvilinku jen opět propojeni
byli v tu chvíli,
když matka spí a děťátko v její náruči..
Autor jiřička, 06.11.2009
Přečteno 456x
Tipy 3
Poslední tipující: Lorraine, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st

06.11.2009 16:27:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí