Prsteň..

Prsteň..

Anotace: .. Ring Nebula M57 http://apod.nasa.gov/apod/

Na vlastné oči videl som
krásy vesmíru všetky
mnohokrát rovno za nosom
ostrejší od žiletky

preletel v mihu vzdialenosť
svetlo nestačí za mnou
vedia, že mám viac ako dosť
hviezdy, čo míňam stranou

keď vidia moje telo tlieť
obhorené od stretov
s rojmi bludných skál, od komét
skrátka des - jednou vetou

ale len čo som uvidel
prsteň v súhvezdí Lýry
opadol zo mňa hviezdny prach
nahý sa nezapýrim

spať v ružovom odtieni hmiel
čo s farbou kože splynie..
ďalej v tom sne je dvoje tiel
(v Prstencovej hmlovine)
Autor Petbab, 06.11.2009
Přečteno 258x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, enigman, Kars, Mbonita, Lota, Sweet KiWi, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí