Hvězdy

Hvězdy

Anotace: Nejen hvězdy jsou v této básňi.

Svítí na nebi,
noc začíná sílit.
Však tma přichází,
zahalí vše živé.

Jen sebe vidí,
odraz její v zrcadle.
Měsíc v úplňku,
vola tvory žíznivé.

Hvězdy plujou po nebi,
shoromažďujou souhvězdí.
Dlouhé,krátké,
všechny jsou krásné.

Báseň lehká,
čístá a pravdomluvná.
Má svůj cíl,
psát o hvězdách půlnočních.

Vlcí vyjí na měsíc,
svoláva jí druhy.
Nikdo netuší,
že člověk je chytřejší.

Zvířata jsou zvířata,
člověk je člověk.
Nevím,co napsat dál,
možná,že osud bude jemu přát.
Autor Erča, 07.11.2009
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí