Když jsem šel z vojny domů

Když jsem šel z vojny domů

Anotace: Je to zpověd vojáka, který nenalezl ztracenou lásku a přátelé, tak se vrátil tam odkud přišel

Sbírka: Básně milostné - pokusy o poezii

Když jsem šel z vojny domů

Když jsem šel z vojny domů
měl jsem jen halenu
ta halena byla od krve
ta krev byla z té poslední řeže

Procházím městem
potkávám staré známé
v jejich očích však vidím strach
nebot můj oděv zdobí střelný prach

Šel jsem za svou milou
tou divkou krásnou, spanilou
ta však mi řekla : " Kdo jsi ? "
ty nejsi ten kterého jsem milovala

Šel jsem do krčmy
kde mne všichni znali
a často mne tam vídávali
nyní mne však jak psa holí hnali

Šel jsem na námestí a potkal verbíře
kde svou práci odváděli
a nové lidi verbovali
já jen přistoupil a řek
já chci jít znovu do bitev
jeden mi však na to řek
my potřebujem mladou krev
já na to nic neřek a s nimi šel
já šel jsem znovu do bitev
Autor Woland, 08.11.2009
Přečteno 497x
Tipy 1
Poslední tipující: Mbonita
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí