Víno

Víno

Anotace: Malý alkoholik píše ódy... xD

Bílé víno je jako jarní vánek,
jenž prostupuje bezovými větvičkami,
které jsou plné bílých kvítků.
Nevoní, ikdyž navozuje spánek,
vždyť plno je nutričními hodnotami.
Daruji Ti jej však radši, nežli kytku.

Rudé vínko mě okouzlí spíše barvou.
Sytou, leč hustotu má snad tisíckrát menší,
nežli voda. Chuť má ostrou, trpkou,
však romanticky tenčí.

A to, které je Sluncem
zabarveno do růžova,
má chuť Tvých rtů,
Tvého jazýčka.
Cítím Tvou vůni všude kolem,
víčka mám snad z olova.
Pohárek láskyplného sektu
naliji nám. Sklenička?
Autor Caligyula, 10.11.2009
Přečteno 226x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí