Pestuje ruže..

Pestuje ruže..

Anotace: http://apod.nasa.gov/apod/ap090910.html

Pestuje ruže na Mesiaci
nikdy predtým tu neboli
najkrajšiu z nich nič netušiaci
slzami zalial dopoly

krátera, v ktorom sama rastie
náhle jej hlávka uvädá
sám nevie pomôcť nanešťastie
preto cez všetky súhvezdia

letí a hľadá prvú pomoc
pre ružu na ľad sklátenú
mrazivá je na Lune polnoc
tvár Slnku má odvrátenú

tak ju našiel po lete naspäť
na zrkadle spať v kráteri
nezažil nikdy taký nálet
Mesiac, keď motýľ zamieril

čarokrásny s krídlami z perál
v lesku, od dúhy s farbami
prvým mávnutím povystieral
ružu, zohrial kvet lampami

červených očí, potom druhým
mávnutím ľady roztopil
tretím urobil nad ňou kruhy
kým slzy do dna nedopil..

motýľ a ruže na Mesiaci
nikdy predtým tu neboli
najkrajšiu z nich nič netušiaci
hmyz vzkriesil.. slzy nemohli
Autor Petbab, 12.11.2009
Přečteno 281x
Tipy 17
Poslední tipující: PIPSQUEAK, bejbyyyy, harmony, enigman, Psavec, batůžek na motorku, Květka Š., hašlerka, Mbonita, labuť, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je pěknýýýý...

12.11.2009 17:08:00 | Květka Š.

Moc hezky napsané ST.

12.11.2009 14:49:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí