Hyperosamocení

Hyperosamocení

Anotace: konzumní život nás poznamenal.

Bez konce s koridory budova bez lidí,
zvláštních jen nepřehledné davy bytostí,
marných konzumem uvězněných stvoření,
trapných pod účinkem drog zbytečností.

Bezcennými kobky nacpané poklady,
lesklými nekonečné regály s přeludy,
dostupné za hrst poukázek na věci,
kreditní či karty polibek u pokladny.

Je zcela lhostejno, co si kdo zakoupí,
bez jména ti mravenečci a příjmení,
mravenišťat do svých drobečky snášejí,
stejně balast, který se časem vyhodí.

Podobně jak v kriminálu na doživotí,
při pokladní za daňový doklad zpovědi,
návštěva je umožněna vězňům obydlí,
nebo činnost v klubu davového šílenství.

Přec každý otrok moderního stylu žití,
doživotním touží dobrovolně po uvěznění,
luxusní v hypermarketech obklopen veteší,
dobrovolně ten bývalý člověk znásilněný.
Autor casla, 16.11.2009
Přečteno 235x
Tipy 2
Poslední tipující: Mario de Janiero
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...a kdy už nám konečně do reklam přestanou pouštět filmy?!
ST+!

19.12.2009 19:04:00 | Mario de Janiero

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí