řád stínu

řád stínu

Anotace: bylo mi řečeno, že lidi jsou si rovni, protože jsou lidi, ale to, jak své ....

byl jsem jednou na cestě - to jen aby mi mohlo
poznání přijít vstříc - kolem se začali objevovat postavy

stíny noci začaly mluvit o tom, že každý má svůj řád
je to tak správné, že lidé jsou si navzájem odděleni

tak, jak ryby nesnesou řád labutí,
a labutě řád mravenců a mravenci ryb

tak i lidé jsou sami sobě mravenci, ryby, labutě
a nebo snad jen stíny

dlouhá léta jsem si přál labuť
zklamaně jsem odmítal jiná zvířata
koneckonců jsem rád,že ten svinčík po nich uklízí už někdo jinej

když jsem našel svůj vysněný druh,
bylo mi jako člověku, který objevil vstup do bran úsvitu

bylo to, jako když člověk složí poslední dílek mozaiky,
kterou vzápětí rozsype po okolních městech

k čemu je ale labuť, která neví o tom,že labutí je
labuť se stínem mravence

stíny měly pravdu, každý hledá podle svého jména, podle svého řádu
podle řádu stínu

opustil jsem poslední zbytky přání,aby mohlo růst ticho
aby mohl růst úsvit věků,
a já mohl nalézt svůj stín sobě rovného

říkaly stíny, že labuť mravenci nezávidí,když je sama mezi mravenci
a mravenci jen závidí labuti, že může lítat...

bylo mi řečeno, že lidi jsou si rovni, protože jsou lidi,
ale to, jak své lidství žijí, je navzájem rozděluje
Autor dead-head, 18.11.2009
Přečteno 326x
Tipy 10
Poslední tipující: J sh' T r' k, ewon, hezule, PIPSQUEAK, sveřep, deuxEm, Petbab, Maura
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ja koukam,na co tu ostatni narazeji - protoze nerozumi

ono kazdej je vyjimecny a individualita, ale zpusob uvazovani nuti k jiste stadovosti - kde se individualita smiva - a z cloveka se stava zvire :)

a razem si lide hledaji druhe lidi podle sveho "druhu".

kdyz tak doporucuju precist pohadku o osklivem kacatku, ktera tenhle problem vykresluje docela vystizne.

http://casopiskacatko.blog.cz/0708/osklive-kacatko-hans-christian-andersen

24.11.2009 15:18:00 | dead-head

Líbí...*:)Podle mě, je každý jedinec...výjimečný.*:)

24.11.2009 11:43:00 | PIPSQUEAK

to jo.. doopravdy jen vrána k vráně sedá a protipóly se přitahují :)

18.11.2009 17:40:00 | dead-head

představa řádů je jenom představa.. doopravdy je všechno jinak

18.11.2009 17:26:00 | Petbab

Zajímavá úvaha.

18.11.2009 16:54:00 | Maura

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí