Anotace: teď ještě ne...začíná báseň: co všechno bude až.....

Sbírka: hledání v obraze

Teď ještě není samota tak zlá
i ticho ještě mluví vzpomínkami
- teprve, když vkročíš do opravdové samoty
co před tebou kdy stála
a řečí bude málo
než aby jsi jim naslouchal;
pak teprve, ač mezi lidmi rozpoznáš,
že není cos chtěl; sám a sám.
Potom se vrať, prosím.
Co plyne teď tak všední,
že až nicotné zdá se;vrať se,
až k tomu břehu, kde začíná
prázdnota; až někde tam
zůstává domov;bod jenom,
kapka počatá v moři života...
Autor jiřička, 21.11.2009
Přečteno 311x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí