Mrtvá záře

Mrtvá záře

Anotace: ...

Sváteční šaty, bílá tvář,
ponurá hudba, slzy kanou,
smuteční pochod ruší zář,
spatří ji až u hrobu stanou.

V kontrastu s tváří pana Nebožtíka,
dvě zlatá slunce, mince pro převozníka,
květy u nohou, hlína na prsou,
ženy sténají, muží se klepou.

Podivná krása, obdiv a úcta,
starší paní k rakvi přistoupila,
jediný dotek- mu políbila ústa,
hned zase pohled od muže odvrátila.

Jediná nepláče, vždyť nemá důvod,
v lásce a cítění je toho původ,
proč smutek chovat nad jeho tváří,
ach, jak je krásný, vždyť stále září.
Autor Jamesow, 23.11.2009
Přečteno 278x
Tipy 14
Poslední tipující: Alien.v.v.s., 1p1000, Gabriel17, Lioness, hašlerka, Mbonita, Bíša, Vlk v rouše
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkné dílko ST.

24.11.2009 08:52:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí