Růže..

Růže..

Anotace: .. se červená

Růže se červená
v skleněné váze
drátkem je zpevněná
nevyšla draze

kdopak ji ulomil
jestlipak vítr?
tanečku víl to byl
vír, jenž ji vytrh

ze snění sladkého
v půlnočním tichu
tělíčka nahého
skok do kalichu

příčinou nebyl snad
nožiček dotek
kdyby byl neupad
závoj na proutek

jediný trn tam čněl
uzel na mašli
zachytil co neměl
ráno ji našli

setřáslou z rosy spát
s lupeny v trávě
jak se to mohlo stát?
zatím dost zdravě

vypadá, tržiště
plné je květů
nelze mít napříště
růži, jež je tu

zlomenou, na trnu
s cárem z hedvábí
polibky zahrnu
kvítek svůj slabý..

růže se červená
v skleněné váze
drátkem je zpevněná
nevyšla draze
Autor Petbab, 26.11.2009
Přečteno 470x
Tipy 10
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Sýkorka07, Zefi, Pevya, enigman, Simísek, Květka Š.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

ST...moc pěkná!

29.11.2009 22:49:00 | Zefi

Mně taky...se to líbí. Růže jsou kouzelné.

27.11.2009 21:36:00 | Pevya

"S"e mi "T"o líbí...

26.11.2009 20:01:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí