Zamknu Tě.

Zamknu Tě.

Anotace: básnička psaná, když jsem opravdu měla pocit, že neustále někdo mluví, mluví, mluví, ale neposlouchá... je to všeobecně vztaženo na lidi

Sbírka: KDYSI DÁVNO...

Mluvíš na mě,
ale já nejsem schopná poslouchat.
Tvá slova kolem mne prochází,
aniž by se tkla mých sluchových buněk.
Jsi mimo mě.
Přestože snažíš se mě ponoukat
a přesvědčit o své pravdě,
stejně mi to nedochází.
Usmívám se jako několik zlatých slunek
a jsi mi jedno.
Nechci Tě už vnímat.
Celý život poslouchám, vnímám, radím
a nikdo mi to neoplácí.
Nechci ani svým zrakem podobu Tvou snímat.
Tvou osobu kompletně do pomyslného vězení vsadím.
Do malé komůrky v hlavě.
Zamknu a nasadím závoru.
Hned cítím se lehce a hravě,
svůj znavený obličej zchladím vodou z lavoru.
Musím žít. Žít svůj vlastní život.
Život, kde Ty aspoň nějakou dobu nebudeš.
Protože jsme unavená.
Potřebuji nový vítr do své duše,
abych nežila jen nudně a suše.
Zkrátka, ať už jsi pryč!
Dáš mi pokoj. Přes závoru ještě zámek připevním
a zamknu na ... ne, zlatý nebude.
A zamknu na mlhový klíč.
Autor Arleen.D, 28.11.2009
Přečteno 388x
Tipy 3
Poslední tipující: Pythonissa__, Adele
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano. Lidé někdy jen mluví, mluví a mluví. Nezastaví se ani na vteřinu a neposlechnou si písně v lidských duších.
Za sebe ST. Moc se mi líbilo. :-)

07.02.2010 22:36:00 | Pythonissa__

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí