Věčný boj

Věčný boj

Nemám sílu potácet se mezi
svitem pouličních lamp
a poslouchat tiché písně večerního deště

otisky dlaní v smáčené hlíně
nevinně kreslí osudy,
pod zataženým nebem
hvězdy pohasly
a chyba za chybou boří mosty
ke štěstí,
když
v šedavém předměstí
uvadají ledové květy růží,
za city,

jež ztrácí se dnes a denně,
v proměnách známých tváří

- neproměnného já

zatraceného ve věčném bloudění
mezi dnem a nocí
s věčným úsměvem radosti a štěstí

budu snášet dál údery od života pěstí


Co jiného nám zbývá?

Bojovat,
i když už není
síla..
Autor padající do neznáma, 28.11.2009
Přečteno 265x
Tipy 21
Poslední tipující: PPetrushka, zlomený a nanicovatý -__-, enigman, labuť, Bíša, strašidýlko-střapatý, Psavec, Lenullinka, Petbab, Vlk v rouše, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně! Super básnička! Mluvíš mi z duše, takhle bych to nikdy nenapsala, jsem nadšená. ST!

22.12.2009 11:38:00 | PPetrushka

to je ta síla...

30.11.2009 14:20:00 | enigman

Moc pěkná..

28.11.2009 19:13:00 | Giginka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí