Pár slov velikánům

Pár slov velikánům

Anotace: Kdyby jste tu tak byli, páni Velikáni

Bývaly to teskné máje,
Karle Hynku..
Dneska doba zlá je-
pro hrabivost prodají nás za chvilinku.

Tu jen svojí kapsy všichni hledí,
pane Čechu.
Co je proti nim, to jim smrdí,
žrát a hrabat, dělat věci pro neplechu.

Dneska nikdo neváží si vlasti,
pane Erben,
každý oddává se jenom vlastní slasti
a zákony platné, jak plešatému hřeben.

Záhony země mojí chřadnou,
pane Borovský.
Ničíme svou zemi a květy vadnou,
v srdci naší matky, zejí díry obrovský..
Autor vox animi, 01.12.2009
Přečteno 301x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí