Kráčení

Kráčení

Anotace: pod vlivem ticha v mlze

Byla tma
Světla lamp házela stíny
Na kroky
Které se nesly mlhou s jemným deštěm
Co vytrvale máčel chodníky
Nechával vlnit vlasy
Rozmazával barvy na tváři
A měnil nálady i cítění

Sám
S taškou plnou zabláceného oblečení
Sám
S čapkou do čela
Aby nebyly vidět jeho slzy z prohry

Viděl umírání
Viděl ho na vlastní oči
Sám
Kráčel k majáku
Který ho z dálky vábil bezpečným světlem
Plným porozumění
Jemu
I událostem, které naplnily jeho mozek
A snad i srdce otevřené ránou
Co dovede dlouho mokvat
Aby po ní nakonec zůstala hluboká jizva vyléčená keloidem

S rukama zabořenýma do vlhké půdy
Nechápal svět
Pochovával mrtvé s červeným bělmem očí a promrzlými údy
Pochovával sebe
Bez zbytečných obřadů smutku

Kroky na štěrku křupaly
Hluché uši neslyšely nic
Jen výstřely a křik umírajících
Kráčel sám
S taškou plnou zabláceného oblečení
Kterou odhodil do prázdna
I s myšlenkou
Že válku můžete prohrát špatnými páry bot
Autor její alter ego, 03.12.2009
Přečteno 355x
Tipy 31
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, bloumej očima, Kapka, Mario de Janiero, Netty de Touvenell, PrinceznaHeliovýchbalonků, WAYWARD, Eclipse, Bíša, enigman, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

..a mylnou myšlenkou..
ST!

07.12.2009 18:35:00 | Mario de Janiero

Po dlouhé době jsem si zase přečetla pár z tvých básní...jsem ráda, že už jsi dlouhou dobu mezi mými oblíbenými autory. Moc povedené :)

07.12.2009 16:01:00 | Dullsinea

st

06.12.2009 18:36:00 | Netty de Touvenell

st

05.12.2009 21:57:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí