Ztratila jsem se..

Ztratila jsem se..

Anotace: ***

..někde v postranní uličce
mezi peklem a nebem
kloužu a balancuji
po stříbrném vlákně pavučiny

na jedné dlani mi přistál anděl
víte, že někteří
oblékají šat hliněný
a že jsou i maličko marnivý
neb milují
na lemu zlaté třpytky
a na křídlech květiny

na druhé dlani
usadil se temnot sám
černý elegantní pán
ani mlád ani stár
jen prý je trochu unaven
nastavuje zrcadlo
už i andělům
každý
každičký všivý den
požádal mne o azyl
na chvíli
ať schovám ho
prsty přikryji

a pak
vypadlo mi jedno sklo růžových brýlí
a tajný informátor
s nataženým uchem na pružině
hlásí
„vidí“

stojím na rozcestí
s rozpaženýma rukama
uvažující a vyvažující
s jednou otevřenou dlaní
a jednou pěstí
Autor isisleo, 08.12.2009
Přečteno 249x
Tipy 25
Poslední tipující: WAYWARD, vodnař, Bíša, enigman, Gamiani, labuť, j.c., WhiteSkull, hašlerka, Zasr. romantik, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

s jedním otevřeným okem...

09.12.2009 23:50:00 | enigman

rozcestí, jde každá ruka jinam
k rozhodnutí čas zvolna se chýlí,
jak rozhodla ses, teda zírám…
snad dík sklu, co vypadlo z brýlí
***
Jiří senior

09.12.2009 07:07:00 | j.c.

...a já tě našel:))) ...GPS...

09.12.2009 00:44:00 | WhiteSkull

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí