Dítě

Dítě

Anotace: Narození dítěte ...

Dítě

Dítě tvé, narodilo se teď,
tys do náruče ho vzal a pochoval.

Dítě plakat nepřestalo,
na tebe se podívalo .

To dítě tvé,
tebou zamilované.

Dítě si políbil na čelo,
a brečet přestalo.

Oči tvé poklad spatřily,
a znovu se zavřely.

Na rodinu svou dívat ses nepřestal,
v duchu tvém si zajásal.

Slza z oka tvého ukápne,
právě odbíjí poledne.

Domů si je odvedeš,
tam je znovu obejmeš.

Dítě položíš na semiš,
vychovávej jej jak nejlépe umíš,

Neboť on bude jistou,
budoucnosti tvou.
Autor LordSet, 13.12.2009
Přečteno 233x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí