Spadlá hvězda

Spadlá hvězda

Anotace: Konec je trochu divnej, ale nevěděla jsem, jak dál...

Z nebe hvězda padá
a kolem ní andělů voj
křičí: „boj se o něj, boj!“
vždyť každá chvíle s ním je drahá.

Hvězda na zem spadla,
ďábel mne si dlaň,
a andělé volají v hůře:
„Chraň svou lásku, chraň!
Růže ještě neuvadla,
odolej té kruté stvůře!“

Chci vzít tu hvězdu k sobě,
však satan s mečem z plamene
cestu mi zastoupí.
Tu anděl dotkne se mého ramene
a řka: „Tohle ostří patří tobě,“
mi stříbrnou zbraň postoupí.

Běs se mi směje,
vždyť proti němu jsem tak malá,
a já, třebaže hlas se mi chvěje,
vyzívám to stvoření pekla,
ať se mnou síly změří.
Nebudu lhát, tolik jsem se bála,
a při vzpomínce na Tebe mi z oka slza padá,
kdo jen asi v mojí výhru věří…

Meče s třesknutím se zkříží
a nebeský andělů roj
jako jeden muž řve: „BOJ!“

Odstupuji znavená,
na paži jsem zraněná.
Láska k Tobě dodává mi sílu
a nebeská armáda víru.
Já nevzdám se lehce,
s Tebou, lásko, loučit se mi nechce.

Kapky potu stékají mi z čela,
z další rány krvácím,
na Boha se obracím,
ten boj bych vyhrát chtěla.

Vím, že Bůh mě nevyslyší,
už i serafini jsou tiší.
Slyším jak mi srdce buší,
dám za tebe svoji duši.

Vrhnu se v další střet,
tentokrát úspěch je na mé straně,
kolem prach se v mračnu víří,
ty jsi celý můj svět,
snad nebráním hvězdu marně,
černý drak běsům sem míří.

Únavou mi tělo klesá,
vstávám, abych bitvu svedla,
ačkoli zaplatím za to velkou daň,
já musím zabít toho běsa,
mou ruku láska vedla,
když usmrtila jsem tu saň.

Naposled chci zvednout čepel.
Nemohu-li s tebou být,
chci pod kosu Smrti jít.

Tak vrhám se opět naň,
tu anděl, co prve daroval mi zbraň,
křičí: „Tak se přece braň!“

V poslední chvíli zvedám paži,
vím, že ďábel po mé duši baží.
Náhle zaplaví mě vzpomínka na polibek Tvůj,
já musím vyhrát! Stůj co stůj…

Tnu mečem po démonově hlavě,
on vrhá se na mě dravě,
padám k zemi a mám strach,
že láska tvoje obrátí se v prach.

Naposledy, bez naděje,
pokouším se vzdorovat,
ruka s mečem se mi chvěje,
anděl snaží se mě varovat.

Znovu prožívám ty chvíle citu,
kdy byl jsi jen ty a já.
Navždy budu pamatovat si každou větu,
a navždy budu jenom tvá.

Miluji Tě víc než sebe,
pro Tebe život dávám v sázku,
tak nezavrhuj moji lásku.
Autor Moriwen, 13.12.2009
Přečteno 345x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí