Voják

Voják

Anotace: Ta krutá válka...

Voják


Výstřel padne v dálce,
zamyslíš se krátce.

Cizí armáda se blíží,
tobě srdce víří.

Oči zalité smutkem a mstí,
mysl plná minulostí.

Slyšíš výkřiky cizí i pro tebe známé,
je to tu, je to neodkladné.

Boj se blíží,
hned se ti stíží.

Ze zákopů vyběhnete,
rychlostí medvíděte.

Lidé umírající,
lidé o život prosící.

Oči vaše se setkají,
smrti jste na pokraji.

Zbraň na sebe pozvednete,
máte pocit nemluvněte.

Obličej jeho bez výrazu,
plný smutku a mrazu.

Ty promítneš si rodinu svou,
pro tebe tolik milovanou.

Vojáka neznámého musíš zabiti,
nebo rodinu svou opustiti.

Vystřelíš po něm kulku svou,
pro něj smrtelnou.

K zemi se hroutí,
jako dům z proutí.

Tvá naděje na život delší,
ti dává šance vyšší.
Autor LordSet, 14.12.2009
Přečteno 281x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí