Panáci

Panáci

Anotace: O dnešním světě...

Lidé jsou figurky,
a říkej co chceš.
My jsme jen panáci,
pro ně verbeš.

Lidé jsou figurky na šachovém poli.
O jejichž osudech ti mocní volí,
bez mrknutí oka.

Jsme pouze panáci a co my jen víme.
Kol dějí se věci o nichž nesníme.

My je jen neznáme
a snad ani nechceme.
Neb svět by se nám zhroutil,
a vše co žijeme
by ztratilo smysl.

My jsme jen figurky, jen tupé ovce.
Co pasou se ve stádech u panské obce.
Co zdaleka netuší, co ve vsi se děje.
Co zdaleka netuší, že pán už se směje
nad ubohým osudem té tupé zvěře.
Jež za kůrku z krajíce
i pánovi střevíce líbat bude
a tupě mu věříce,
i na jatka pude.
To jsme my.
Autor Komol, 18.12.2009
Přečteno 233x
Tipy 1
Poslední tipující: J's ..
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí