Pavučina

Pavučina

Anotace: ...

Propásl jsem tvůj příděl.
Potravinové lístky se starým datem.
Vykřičník oprýskané Lennonovy zdi.
Pohozená rukavice na mokrém sněhu.
Stírám slzy a ohryzávám ret,
držím šálek s kalným proužkem od zeleného čaje
Svítá.
To pavouk vyznává osmi páry očí lásku perlám ranní rosy
přilepenými na bludišti lepkavé pavučiny.
Den pluhem slunce otevírá bránu vědomí,
čas si samolibě kráčí na své cestě ke věčnosti.
Ten příděl je už vybraný.
Nevrátí se.
Svítá.
Navždy ztracená naděje hladí obzor,
ruku v ruce s časem.
A přesto dál slunce vychází.
Přichází ráno, a bude zase hřát...
Autor Buližník, 18.12.2009
Přečteno 341x
Tipy 10
Poslední tipující: labuť, Psavec, Churry, Květka Š., hašlerka, Nút
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nezvyklá na tebe ... tedy myslím formu.. ale každé slovo a celek opravdu niteně vnímám... a vím...

19.12.2009 02:03:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí