Dívám se..

Dívám se..

Anotace: .. na Saturn

Dívám se na Saturn z měsíce Tethys
uléhám přitom
nuceně k spánku
do dáli táhne se ledový převis
líto-nelíto
mám na kahánku

zády jsa připoután k Ithaca Chasma
ani se nehnu
načpak mě hlídaj?
no zkuste utýct, když přilepen vás má
led, kůži všechnu
bílou jak křída

nemůžu uvolnit ze zmrzlé pasti
obrůstá ledem
viděj jak přes sklo
tělo, jež nemůže zimou se třásti
keptn dí - jedem!
fáro problesklo

jsem sám, ti zmizeli, kdo byli, nevím
ze všech sil oči
otevřu ještě
nikdy to nenechám být, nepolevím
Tethysu kočí
budu, jak kleště

drží se mých zad, tak ať, pryč s ním letím
zkouším ho setřást
sám napoprvé
napodruhé zas nic, tak napotřetí
zrazím se třebas
s hvězdou, teprve

teď koule ledová na zádech taje
nemožné je, když
chceš, možné vždycky
sázku na jistotu nevyjímaje
- jeden a tentýž
triumf vůle.. lidský
Autor Petbab, 21.12.2009
Přečteno 293x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, susana načeva, Zefi, strawbery, toužím.jít.dál, hašlerka, Psavec, WhiteSkull, Kars, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...krásně vesmírná fantazie...

22.12.2009 14:42:00 | toužím.jít.dál

Posílám pozdrav z měsíce Dione.

21.12.2009 19:47:00 | Psavec

líbí ST.

21.12.2009 13:47:00 | Acham

st)

21.12.2009 12:52:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí