42

42

Anotace: píše o tom Douglas Adams v knize Stopařův průvodce po Galaxii

Dostalo se k nám konečně poselství z hvězd,
odpověď na základní otázku existence,
je to dost neočekávaná zvěst,
číslo 42, přesně.

Ve Vesmíru však nikdo neví, jaká je otázka,
vyzkoušíme mladou civilizaci lidí,
vzniklo to jako nadsázka,
ze zoufalství.

Přestárlým civilizacím už stačí jen odpovědi,
ne, jako druhu, co žije dva miliony let,
ještě má dost času na závěti,
a nezná vážný střet.

Lidé si odjakživa lámou hlavu nad nesmysly,
na které lze tak těžko najít odpovědi,
Vesmír má s námi jasné úmysly,
je na nás spolehnutí.
Autor casla, 24.12.2009
Přečteno 397x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:) a já kdesi čtla, že 42...

29.12.2009 02:32:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí