Štědrovečerní

Štědrovečerní

Anotace: Změť pocítů při slunovratu...

Zas štědrovečerní blouznění,
zapálené svíčky, sladké aroma,
prazvláštní mrazení,
zvláštně vonící purpura.

Není snad nikdo,
kdo nevnímal by kouzlo slunovratu,
prastarého keltského svátku,
večně obracejícího kolovratu,
tkajícího nit osudů.

Tajemné pocity zjihlého nitra,
mívám v tento večer,
i když má dětská jitra,
jsou dávno pryč.

Přec dospívání nevezme mi,
fantastické kouzlo Vánoc,
působící blahodárně na Zemi,

Již začala Adamova noc,
kdy Eva vyčkává,
zda přijde ji On na pomoc,
snad odvede si ji,
do bílého zámku svého,
o němž se Evě zdá....

A já zakončím tohle rozjímání,
krásných Vánoc velkým přáním,
Vám všem,
v tenhle posvátný den.
Autor Boudicca, 24.12.2009
Přečteno 340x
Tipy 5
Poslední tipující: PIPSQUEAK, ilona, Zefi, Matty09
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hezkáá :-)

24.12.2009 22:35:00 | Matty09

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí