Sedmimístný zvon

Sedmimístný zvon

Anotace: E. Wlasciewski na téma lidí z jeho rodného města

Vystřelil sedmimístný zvon
rozprášil pod sebou shon
lidí, co zakryli si tváře,
aby neoslepila je sluneční záře

ti lidé – prchajíce
své líce vráštíce
na zem pod sebou hleděli
a věděli – že jsou v prdeli

sedmimístný zvon zvoní dál
nikdo však podn ím nepookřál
co dělají předtím - dělají stále
prdí, smrdí, kradou korále

sedmimístný zvon střílí do lidí
ty zbytky pod ním snad někdo uklidí
kdo? To zatím neví nikdo z nich
kdo to však nebude? - hříšný mnich

korále na hrudi sypou se po prsou
zvuk dupání line se touto kulisou
ten zmetek, co sedmimístný zvon rozezněl
vzal nohy na ramena a uletěl

kdo zůstal stát a hleděl na střelbu
byl zasažen a v bolestech padl na dlažbu
kdo utekl však - nachází se v radosti
nebo´t si mohl zachovat své kosti

dozněl sedmimístný zvon
na náměstí pod ním už není shon
po lidechzasažených leží zbytky
a po těch, co utekli, jen odpadky
Autor lexus, 27.12.2009
Přečteno 267x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí