ŽIVOT JEDNÉ RODINY

ŽIVOT JEDNÉ RODINY

Anotace: Myslím, že v téhle básničce se vás najde spousta. Možná mě za ni někdo odsoudí, ale ať....

Chybí ti k radosti
scházejí k žití
bez nich i s nimi
těžké je bytí.

Nemůžeš se z místa hnout
nemáš-li jich dostatek
náladu ti ještě zkazí
na tvém účtu zůstatek.

Obyčejné lidské věci
co k životu potřebuješ
nemůžeš si dovolit
přesto, že se omezuješ.

Makáš jako blbeček
svoje přání zahrabáváš
protože jsi poctivec
tak akorát zanadáváš.

Jak je možný, že když makáš
musíš pořád skromě žít
abys mohl hordu černou
ze svých daní uživit?!

Vánoce jsou za námi
noční můrou se nám staly.
I přes naši skromnost
zas nás letos zrujnovaly.

Teďka vyjít do výplaty
abysme se snad šli pást.
Asi se fakt vyplatí
nepracovat, spát a krást.

Týden s týdnem sejde se
zase šetřit na prázdniny.
Moře máme na glóbusu...
Ve stanu u řeky špíny
snad nám účet dovolí
strávit pár dní s dětmi svými.

Lásku máme ku pomoci
patnáct let nás doprovází
přesto není úplná
prstýnky nám k tomu schází.

Můžeme snad svatbu mít
když na šaty, oblek není?
Že jsme trochu mimoni
možná máte podezření
ale pravda to však není.

My jsme zcela v pořádku.
Makáme jak kreténi
od pondělka do pátku
na naše skromné žití....
Autor Leknínka, 27.12.2009
Přečteno 283x
Tipy 14
Poslední tipující: Kapka, Zefi, ewon, Psavec, Mbonita, nejsembásník, J's .., vodnař
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je fakt, u nás je to stejné. Plánujeme svatební cestu už 4 roky :-D

04.03.2010 11:09:00 | ladyina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí