Kouzelné bytosti

Kouzelné bytosti

Anotace: pravda je to, čemu věříme natolik, že to nedokážeme zpochybnit...

Věřím, že na štědrý den všechno je možné.
Den plný pohádek v skutečném začal světě.
Dnes vidí člověk víli a skřítky i když neusne.
Můžeš s nimi promluvit, a ne v jedné větě.

Kouzelné bytosti jsou všude kam se podíváš.
U stromku,ve sněhu, v slunci tančí vesele.
Dnes máš pocity zvláštní, takové nemíváš.
Podívej, skřítek skotačí, leze ti do postele.

Neboj se jich. Oni jsou hodní a nosí štěstí a klid.
Zjevují se lidem jen občas. Většina je nechce vidět.
A to mě mrzí. Takové přátelé celý rok můžeš mít.
Že je máš rád, že jim rozumíš, nemusíš se stydět.

Chvíli si tiše sedni a pozorně poslouchej.
Možná v dálce uslyšíš jemný smích.
Podivných zvuků vůbec se nelekej.
Slyšet vílu přece není žádný hřích.

Celý rok k nám i stromy mluví.
A dnes může každý slyšet jejich hlas.
Dobře poradit, to každý strom umí.
A rozumět jim, to má v sobě každý z nás.

Tak prosím, aspoň dnes, odpoutejte se od předsudků.
A zkus je vidět. Uvědom si, že tu jsou s námi.
Dají ti hodně. Takovou od starostí propustku.
Věř mi. Já říkám pravdu. Kdo popírá je, jen tě mámí.
Autor Ezra, 29.12.2009
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí