Dnešní

Dnešní

Nevinný pohled, s krví v tváři
učenců zpověď, lásku dnes zmaří
oběť své vrahy, rozkoší vítá
kolem nás dobrota, v nenávist skrytá.

Mnichovy ruce stavějí hrady
africké děti zmírají hlady
vlaštovky na sever, umrznout poletí
věří či nevěří, osudem prokletí?

Mnoho nám dali lidské dlaně
teplo, světlo, bolest a zbraně
ve víře v dobro našich zlostí
Ježíš se za nás jistě postí.

Mnoho jsme znalí našich her
vesmírem tmavých, hvězdných sfér
prý Kain v nás, ten člověk podlý
a matky se nocí v pláči modlí
životu na smrt oddaní
prožitky ryzích zklamání...
Autor duska.pampeliska, 02.01.2010
Přečteno 339x
Tipy 6
Poslední tipující: TetaKazi, Pevya, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

st...

05.01.2010 23:31:00 | TetaKazi

Krásně napsaná, přečetla jsem si ji několikrát, má zvláštní atmosféru. Jednoznačně st!

02.01.2010 22:39:00 | Pevya

Jsem ráda, že jsem k Tobě zavítala, píšeš moc hezky!

02.01.2010 22:24:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí