Já vím

Já vím

Anotace: Dělám, že vím - a nevím!

Dnes všechno vzdávat chceš
zvláštní, jak vydechneš
to sladké zasnění
na konci trápení
odejdeš...

... ostrovy prokletí
v ústech pak zhořkne Ti
svět kolem nás
míjíme sebe zas
prožitky každodenních krás.

Do ticha procitáš
zrcadlům úsměv dáš
sám zítřek netuší
čím nás dnes potěší
touhou být nejlepší...

...já ví, ten hořký kalný strach
ve všech romancích a hrách
kéž promění, zpověď v souznění
zatmění...

...zlost a upřímnost
ctností prost
všeho dost...
já vím.
Autor duska.pampeliska, 03.01.2010
Přečteno 290x
Tipy 2
Poslední tipující: labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Nutí přemýšlet a zamyslet se, co se ukrývá v řádcích i mezi nimi a to je dobře... takové básničky mám ráda.

03.01.2010 00:04:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí