Sclerosis multiplex

Sclerosis multiplex

Anotace: lepší je být zdravý, než nemocný

V minulém století, již velice dávno,
jakoby nebylo dost jiného trápení,
zlá smrtelná choroba, marné léčení,
budoucnost pohasla v nevlídné temno.

Životem nadšený bývalý sportovec,
plánů na skvělý život měl doma stohy,
pak náhle o své začal klopýtat nohy,
mozek ho podrazil, jako zlý surovec.

Několik měsíců trápení na lůžku,
"sclerosis multiplex," to podivné jméno
… a je malá naděje, ošklivé veto,
proč zrovna jeho vzala si na mušku?

Téměř snad nikdo o jeho problémech neví,
každý krok mu však vyrývá na čele vrásku,
ač na oko nasadil lhostejnou masku,
necítí se už patřit do světa lidí.

Člověk se stydí za smrtelnou chorobu,
svět příliš nevnímá starosti mrzáka,
nemocný se bojí zlé role žebráka,
a nelze na osud svůj podat žalobu.
Autor casla, 09.01.2010
Přečteno 263x
Tipy 6
Poslední tipující: Květka Š., Lorraine
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tady tu "potvoru" už mám 1/4 století.
Jsem na vozíku a aspoň píšu a píšu...

09.05.2010 19:28:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí