Přání vypsané do sněhu

Přání vypsané do sněhu

Anotace: Báseň psána jako úkol na figury a tropy :)

Sněhové vločky ladně tančí ve vzduchu,
sněhové vločky snášejí se k mému uchu.
Ostrý vítr bičuje mou tvář, rudě zbarvenou,
rudě zbarvenou, mrazem, zimou studenou.

Prsty kreslím do peřiny bílé své přání,
jež mi další ruměnec do lící vhání.
Nevhání, ono je tam přímo žene,
červená, i bez posledního písmene.

Dohořel knot svíce života další vločky,
zatímco na střeše se mrouskají kočky.
Snad stokrát „řečená“ tatáž slova mé tužby
zopakuji ještě jednou pro posílení mé tužby.

A pak okusím přání chuť lahodnou,
ne jeho vynikající vůni rozhodnou,
božskou symfonii souznění smyslů,
gradující v extázi utajených úmyslů.
Autor Wyrda, 11.01.2010
Přečteno 317x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí