Vílí království

Vílí království

Anotace: Je to krátká báseň o životě těch malých nadpřirozených bytostí.

Sbírka: Fantastycký svět

Daleko od všech světadílů,
daly se všechny víli k dílu,
že prý si ostrov postaví,
královna to sleduje z povzdálí,
je si jistá že to ti malí zvládnou,
vždyť stačí jen proutkem mávnout,
když už byl ostrov dokonán,
každý byl na oslavu zván,
že už mají kde přebývat,
teprve teď si začnou užívat,
když už tančili ve slunečním svitu,
odebrali se do vlastního blahobytu,
uložili malé vílinky,
do jejich zahřáté postílky,
odebrali se ke spánku,
a zítra vstanou až při svitu ranních červánků.
Autor mjinka, 13.01.2010
Přečteno 422x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí