Krev v revolučních ulicích

Krev v revolučních ulicích

Anotace: www.vidarholen.net/contents/junk/files/Death_of_Marat_by_David.jpg

Slyšte lidé
revoluce se probouzí
spojme své meče
do bitvy poslední
proti královské koruně
ať ochutnají
naše meče

pryč s tyranem
ať zemře na gilotině
nic jiného si nezaslouží

shromáždění chudých a trpících
ruce se zvedají
hlásíme se
pro smrt panovníka

romantika zemřela
nedůvěra mezi lidmi
revoluce žije
ať žije republika
krev v bahně
Francouzská vlajka
plná slz

z diktatury
rodí se svoboda

ve smrti
na gilotině

v ulicích
idea vzniká
náboženství svobody
když umírají lidé…

nebo je to všechno
jen lež?
Autor Vlk v rouše, 14.01.2010
Přečteno 265x
Tipy 31
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Markéta Hl., Stoneman, Cassée Moteur, padající do neznáma, Holis, Laivindia, *whatsoever*, enigman, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st.. co víc říci..

14.01.2010 23:20:00 | zelená víla

St))

14.01.2010 14:05:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí