Letní pohoda

Letní pohoda

Anotace: nekončící

V malém rybníčku
koupou se děti
jejich tu počítám
tak kolem pěti.

V malinkém rybníčku
uprostřed vsi
skotačí ve vodě
ještě tři psi.

Vyhnali husy
a taky žáby
z polední dřímoty
vzbudili báby.

Sluníčko pálí
vánek jen fouká
jen mráček v dáli
znuděně kouká.

Z lavičky blízké
hlídá vše děd
vzpomíná na časy,kdy
krásný byl svět.

Vzpomíná na chvíle
tisíc let zpět
kdy on byl mladý
nezvadl květ.

Za ranní mlhy
vyháněl krávy
poté si lehal
do hebké trávy.

Voňavá tráva
za ranní rosy
kdy děti z okolí
chodily bosy.

Do školy nešel
času tak málo
vymýšlet lumpárny
za výprask stálo.

Za humna k potůčku
raději na raky
jo kdysi dávno
bývaly zázraky.
Autor Čoki, 14.01.2010
Přečteno 318x
Tipy 9
Poslední tipující: TetaKazi, Psavec, Michelll, hašlerka, zelená víla, Kapka, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děláš nám letní chutě.

14.01.2010 22:25:00 | Psavec

zázraky jsou neustále..

14.01.2010 19:45:00 | zelená víla

Lákavý obrázek léta a odvátých let...

14.01.2010 19:21:00 | Kapka

Bývaly zázraky...
ale ty to umíš tak krásně podat.

14.01.2010 18:32:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí