Novoroční balada

Novoroční balada

Anotace: Proč? Protože jsem ji vymyslela na Nový rok letošního roku :)

Bylo jedno děvče smutné,
nesnášelo zimy ukrutné.
Nesnášelo politologii a blbiny,
nejraději pryč od rodiny.

Bylo jedno děvče zhýralé,
ve svém srdci radosti malé.
Nesnášelo prázdnotu,
nechtěla být kůl u plotu.

Bylo jedno děvče nemocné,
ve svých snech příliš mocné.
Nesnášelo nesnesitelnou lehkost bytí,
proto se dala na politologii a pití.

Bylo jedno děvče osiřelé,
její srdce láskou vřelé.
Nesnášelo krávy a voly,
raději si dala lízátko s příchutí koly.

Bylo jedno děvče marnivé,
k práci příliš lenivé.
Nesnášelo buzeraci a rady,
falešné a slizké hady.

Bylo jedno děvče v srdci bohaté,
její oči zářily jako zlaté.
Nesnášelo bídu a lháře,
kteří se se lží dívají vám do tváře.

Bylo jedno děvče zoufalé,
kulo plány velmi nekalé.
Nesnášelo školu a učení,
to bylo pro ní to nejhorší mučení.

Bylo jedno děvče utrápené,
ve vězení jménem politologie uzavřené.
Nesnášelo nadřazenost a řeči nesmyslné,
snící o svém životě jako děvče zamilované.
Autor Rezka Štrochová, 14.01.2010
Přečteno 320x
Tipy 1
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí