Vlast

Vlast

Anotace: Opět o naší vlasti...

Sbírka: Homo politicus

Hory, jenž vyrůstají do výšky,
jezera, která svůj objem roztahují do šířky.
Vůně lesů a luk,
klid v duši, když jdeme po cestách lesních, žádný hluk.

Radost, když spatříme běžet zvěř,
poslouchající volání divočiny, tomu věř.
Milujíce svou rodnou krajinu
neřeší žádnou vinu.

Neopouštějme tedy, ty české pláně,
kde v zimě jezdí dětské sáně.
Neopouštěj českou zem,
ať se děje, co se děje, patříš navždy sem.

Bůh chtěl, aby jsi miloval pole, lesy i hory,
i tenkrát to chtěl, když Čechy trápil mory.
Miluj rodnou vlast,
vždyť jen v ní prožiješ tu největší slast.

Proč bojovat za jiný národ,
když v českých dolinách žil tvůj rod?
Buď tvrdý a nedovol nikomu,
aby opět nás dostal do bodu zlomu.

Už nechtěj znovu přijít o vlast, plné nádherných skvostů,
aby jsi se mohl chlubit a zvát k nám mnoho hostů.
Nestyď se za to, kdo jsi, máš být na co hrdý,
svůj názor měj pevný a tvrdý.

Nauč se milovat své rodné místo,
je to jako ptačí hnízdo,
o které nutno se starat,
neboť ho může kdokoliv a kdykoliv rozpárat!
Autor Rezka Štrochová, 17.01.2010
Přečteno 535x
Tipy 2
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí