"Vzdělanost"

"Vzdělanost"

Anotace: "Vzdělanost"

Ptám se, proč se hraje na vzdělání?

Snad proto, aby se vzbudilo zdání vědomostí?

Přitom hlava neoplývá pražádnou znalostí.

Ten, kdo vědomosti má, je pro sebe ukrývá.

Kvůli hlouposti, kterou kolem sebe vidí.

Dnes už znalost a vědomost moderní není.

V kurzu je, hrát si na vzdělaného a přitom neznat
Dostojevského!

Hloupost je nyní klíčem k úspěchu, spolu s pomluvami a lží.

Neboť jedno s druhým, úzce souvisí.

Když je k tomu všemu připočtena atraktivní krása,
která musí býti velmi tuctová, uměle vypadající a nepřirozená, sláva je zaručena!

A tak nevzdělanost a pavrchonost spolu s umělostí ruka ruku myje.

A výsledkem jsou společenské pomyje.
Autor Stýblo, 20.01.2010
Přečteno 270x
Tipy 2
Poslední tipující: ilona, Petbab
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí