Zima v Bělé

Zima v Bělé

Anotace: Básnička o kráse podkrkonošské zimy

Sbírka: Korálky z Peckovska

Zavátou krajinou vítr se honí
jemňoučce cinkají zvonečky koní
necítím zimu, jen stojím a dívám se
jak zima přidává přírodě na kráse

Zavátá krajina, jak z Ladových obrázků
měkká a tichounká, jak z liščích ocásků
ve stopách na sněhu můžeš si číst
jak v knize naučné, tím si buď jist

V zaváté krajině mráz štípe do tváří
sluníčko třpyt sněhu nádherně rozzáří
krajina schoulená v sněhovém kožíšku
nastal čas vánoční, vítám tě Ježíšku

Věnováno Radkovi
Autor ada.cat, 21.01.2010
Přečteno 374x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, labuť, danaska
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí