Kráska a zvíře (A)

Kráska a zvíře (A)

Anotace: anglická verze předchozího sonetu... Možná, že je to víc anglický než italský sonet ... To bude tím že jsem nedávno četl Shakespeara ;)

Celý svůj život se jak zvířata ženem
za svou kráskou, každého někde čeká,
ať voní strdím nebo pouhým senem,
přinese jí železnice nebo splaví řeka,

a když jí najdem, žijem ve své díře,
někdo jí říká dům jiný třeba byt,
hrajeme si na krásku a zvíře,
snažíme se jeden druhého pochopit.

Všichni jsme zvířata a naše srdce jímá láska
a všichni čekáme na ten krásný den,
až navštíví nás ta pravá a jediná kráska
a láska její nebude jen pouhý sen.

Až s jejími v jedno splynou naše toužící rty
pak zemřeme, neb tou kráskou jsi smrti Ty!
Autor Obyčejný básník, 06.12.2005
Přečteno 285x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

:o) jeste lepsi, nez ten predchozi? mozna.. 100

18.04.2006 19:38:00 | BlackTangerine

=))) Básníku já uuž nemá slov co ti mám povedat:)

06.12.2005 21:16:00 | makretka

Páni, smrt jako ta toužebná kráska! To je nápad!

06.12.2005 12:17:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí