Je to tak k smíchu...

Je to tak k smíchu...

Anotace: ...nebo není?

Je to tak k smíchu
a rty se chvějí
rozhýřeným rodičům,
když vyprávějí
a smějí se svým dětem.

Dětem mluvících o sexu
s očima tonoucíma ve vesmírné dálce,
dětem, jež nerozumí,
dětem, jež vrávorají
v šeptání o penězích a válce.

Je to tak k smíchu,
když nad sklenkou vína
rodiče cítí, že to všechno znají.
Je to tak k smíchu
a opájí je vědomí.
Tak se vysmívají...


Nesmějte se.
Plačte, vy hlupáci.
Zmučenou slzu nechte dopadnout
do svých vinných pohárků,
že jste jim do úst vložili
peníze a válku.

Nesmějte se.
A vinou trapte se,
že pro svou zábavu,
že ve své noblese
zabili jste lásku.

Naříkejte.
Vždyť zůstává jim výsměch jen a zloba
a slunce nejde vzkřísit ze mraků.
Když vyrůstají bez nadějí,
je konec.
Konec.
Konec zázraků.
Autor Sfinx, 25.01.2010
Přečteno 391x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí